Hayvan Çiftliği Gezisiyle Doğaya Dokunduk!

Geçtiğimiz günlerde Turuncular sınıfı öğrencileri ile harika bir etkinlik gerçekleştirdik: Hayvan Çiftliği Gezisi! Bu özel geziyle çocuklarımızı doğa ve hayvanlarla tanıştırma fırsatı bulduk.

Erken saatlerde okulumuzdan yola çıkarak yakındaki bir hayvan çiftliğine doğru ilerledik. Çocuklarımız heyecan dolu bir şekilde otobüslerimize bindi ve yol boyunca merakla çiftlik hakkında sorular sordu. Heyecanımızı paylaştıkça daha da büyüdü.

Çiftliğe vardığımızda, bizi samimi bir şekilde karşılayan çiftlik sahipleriyle tanıştık. Önce çocuklarımıza çiftlik hakkında bilgiler verdiler ve hangi hayvanların burada yaşadığını anlattılar. Öğrencilerimiz, inekleri, koyunları, keçileri, tavukları ve hatta sevimli küçük tavşanları görmek için sabırsızlanıyordu.

Çocuklarımız, çiftlikteki hayvanlarla yakından ilgilenme fırsatı buldu. El ele tutuşarak ineklere doğru yürüdük ve onları beslemek için saman ve sebzeler verdi. İneklerin nazik hareketlerine şaşıran çocuklarımız, onlarla etkileşimde bulunmanın ne kadar keyifli olduğunu deneyimledi.

Sonra tavukların olduğu bölgeye geçtik. Öğrencilerimiz, tavukları beslerken yumurtalarını toplama şansını da elde etti. Doğal bir şekilde büyülenen çocuklarımız, doğanın sunduğu mucizelerin farkına vardılar.

Gezi boyunca, çocuklarımıza hayvanların bakımının önemi hakkında bilgiler verdik ve onları hayvanlara saygılı olmaya teşvik ettik. Ayrıca doğal yaşamın korunmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladık. Bu deneyimle çocuklarımız, doğa sevgisi ve hayvan sevgisiyle büyüyen bireyler olmaya adım attılar.

Hayvan Çiftliği Gezisi, çocuklarımızın doğayla bağlarını güçlendirmek, hayvanları daha yakından tanımak ve doğal dünyanın önemini anlamaları için harika bir fırsattı.

31-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-2023